2020 ve daha sonraki sürümler .NET Core ve güncellenmiş veritabanı sürücüleri içermektedir bu sebepten dolayı kurulumda bazı değişiklikler vardır. Aşağıdaki adımların sırası ile yapılması gerekmektedir.
Güncelleme yapan kullanıcılar için duyuru
Bu değişim hali hazırda kurulu olan programların ayarlar.xml dosyasında bir takım değişikler gerektirmektedir. Eğer güncelleme yaparak 2019 yılı versiyonlarından daha yeni versiyona geçiyorsanız aşağıdaki yönergeleri eksiksiz takip ettikten sonra lütfen sayfa sonundaki sizler için ayrılmış notları da dikkatle okuyunuz.
Aktif Barkod ürünlerinin indirileceği site ve yapısı
Programın son versiyonları Teknik – Google Drive sitesinde Test klasörünün altında bulunur. Exe klasöründe Windows programları Web klasöründe ise servis programı bulunur.
Versiyon seçimi
Windows ve servis programları(eğer kullanılıyor ise) aynı versiyon olmak zorundadır. Eğer Android cihazlar da kullanılacak ise 3 programında aynı versiyonu hangisi ise o kurulmalıdır aksi taktirde programlar çalışmayacaktır.
Adım 1: Visual Runtime indirilmesi
En son desteklenen Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir indirmeleri | Microsoft Learn sitesine gidilir. Sitedeki hem x86 hem de x64 olan dosyalar indirilip kurulur.

Adım 2: .NET Framework 4.8 indirilmesi
Download .NET Framework 4.8 | Free official downloads ilgili siteye gidip. İşaretlenen dosya indirilip kurulmalıdır.
Adım 3: Ayarlar dosyasının düzeltilmesi
Hali hazırdaki ayarlar dosyasında bir takım değişiklikler gerekebilirİşaretlenen ayarları buradan kopyalayabilirsiniz:
dbclient_type=fb.direct; kısmı eklenmedi ise yukarıdaki gözüktüğü şekilde eklenmelidir.
LCPI.IBProvider.5; kısmında eğer 3 yazıyor ise 5 yapılması gerekmektedir
Adım 4: Programın kurulması
Eğer bu ayarlar yapılmadan önce program kurduysanız tekrardan programın kurulum dosyasını çalıştırmanız gerekmektedir.Adım 5: Programın çalıştırılması
Tüm bu ayarlar yapıldıktan sonra program yönetici olarak çalıştırılır ve güncelleme yaptırılır.