Manuel IIS uygulama kurulumu ve güncelleme

:triangular_flag_on_post:
Aşağıdaki adımları tamamlamadan lütfen AktifPOS programlarını kurmayınız. 2024 itibariyle Windows 7 desteğimiz sonlandırılmıştır.

Aktif Barkod ürünlerinin indirileceği site ve yapısı

Programın son versiyonları Kur - Google Drive sitesinde Test klasörünün altında bulunur. Exe klasöründe Windows programları Web klasöründe ise servis programı bulunur. Web klasörün altındaki servis programları ile diğer web programı farklıdır. Bu ayrıma dikkat etmek gerekir.

Adım 1: Windows'ta IIS'in açılması

1.yol

Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-WebServerRole
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-WebServer
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-CommonHttpFeatures
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-ApplicationDevelopment
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-Security
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-Performance
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-WebServerManagementTools
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-StaticContent
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-WebSockets
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName IIS-HttpCompressionStatic

winget install -e --id Microsoft.DotNet.HostingBundle.8

Bu script yönetici yetkisi ile açılmış bir powershell penceresinde kopyala yapıştır yapılarak IIS yüklenebilir.

2.yol

Bu adımlar IIS’i kurmak için diğer bir yoldur.

Adım 2: Hosting bundle kurulumu

Google üzerinde .NET hosting bundle aratırlır. Son sürümlerimizde .NET 8 kullanılmaktadır. Bu adreste sağ tarafta bulunan hosting bundle tıklanarak indirilir.

Adım 3: Windows'ta IIS'in yeniden başlatılması ve kontrol edilmesi

Yukarıdaki adımlar sırasıyla tamamlandıktan sonra IIS'in tekrar başlatılması gerekmektedir. IIS'i yeniden başlatmak için başlat çubuğunda IIS yazıp bulunur ve yönetim programı açılır.

image

Gelen ekranda sağ taraftaki menüden Yeniden Başlat seçeneği ile IIS yeniden başlatılabilir.

Kontrol sağlamak için Modüller ekranına girilir

Gelen ekranda AspNetCoreModuleV2’nin yüklü olduğu görülmelidir.
image

Eğer bu modülü yüklü görüyor iseniz IIS başarılı bir şekilde sisteme kurulmuş demektir.

Adım 4: Servis programının klasöre çıkarılması

Zip olarak indirilen servis programın bir klasöre çıkarılır, bu klasörün programın kurulu olduğu klasörde olması tavsiye edilir. 64 bit olarak kurulan Windows programının lisansı alındıktan sonra RAPOR.001 ve ayarlar.xml dosyaları bu klasörün içerisine taşınır.

Adım 5: IIS'te yeni uygulama havuzu açmak

Videoda gösterildiği şekilde uygulama havuzu ekleyin. İsmini test yerine aktifpos yapmanız tavsiye edilir.

Adım 6: Servis programını ekleme

Daha önceden açmış olduğumuz uygulama havuzu seçilir. Zip dosyasının açıldığı yer seçilir.

Adım 7: Servis programının çalıştığını test etme

Uygulama eklendikten sonra tarayıcı adres çubuğuna http://localhost/aktifpos/aktifpos/test yazılarak test sayfasının gelip gelmediği test edilir. Eğer aşağıdaki ekranı görüyor iseniz kurulum başarılı olmuş demektir.

image